Ons team

A teacher takes a hand, opens a mind and touches a heart.

Lore

Ik ben Lore en samen met Kaat begeleiden wij de kleuters op onze school.

Door ons enthousiasme en ons warm hart hopen wij dat ze zich direct thuis mogen voelen in de Kasteeltuin.

Ik sta klaar voor jullie kind om ze zichzelf te leren ontdekken en de wereld rondom hen vol bewondering te laten ervaren.

Ik maak ook graag tijd voor jullie, ouders.
Ik geloof dat we ‘samen’ nog meer kunnen bereiken.

lore-klasbegeleider-kleuter

Bij mij thuis is het nooit echt stil met mijn 2 dochters Louna en Manou, de poes Minou en de drie kippen Mos, Mie en Pluisje.
Ik ben een grote dierenvriend en je kan me vaak met Sloeber, onze labrador, langs de kleine wegjes vinden in Beveren.
Met een spannend boek op het strand, een frisse neus in het bos of gezellig thuis met een gezelschapspelletje, kom ik echt tot rust.

kaat-klasbegeleider-kleuter

Kaat

Ik ben Kaat, de kleuterbegeleider op onze school.

Je kan mij vinden in onze kleuterklas maar ook heel vaak buiten. Met de kleuters gaan we wekelijks naar de boerderij, wroeten we in de aarde in onze serre, stappen we naar het bos en spelen vaak buiten op onze avontuurlijke speelplaats.

In onze school kiezen we bewust voor een classe unique, waarbij de kleuters als instapper bij ons binnenkomen en 4 jaar lang bij ons blijven. Zo groeit er een mooi vertrouwen tussen het kind en mij, met de groep, maar ook de tussen mij en de ouder(s).

De kinderen moeten niet elk jaar opnieuw wennen aan een andere begeleider, zo zie ik hen groeien en evolueren, samen met het vertrouwen.

Na school hou ik me actief bezig door te gaan sporten en ik verplaats me altijd met de fiets. Gevormd door het vele vrijwilligerswerk dat ik deed/doe (Chiro, KAJ, Kazou, speelpleinwerking, Intersoc) vind ik verbondenheid en samen school maken heel belangrijk.

Samen sterk! (Letterlijk en figuurlijk 😉)

Sabrina

Om met de deur in huis te vallen heb ik enkele woorden gezocht die perfect bij mij passen. Dit als nieuwe aanwinst van het team maar ook doorheen mijn leven.  

Nieuw - spannend - uitdagend - enthousiast! 
 
Mijn naam is Sabrina en samen met Elien, Maité en Jeffrey begeleiden we klas 1-2. 

Oorspronkelijk ben ik kleuterleidster en mocht ik een aantal jaren kleuters mee begeleiden en ondersteunen in hun groeien. Als gedreven kleuterbegeleider wil ik de uitdaging aangaan om klas 1-2 onder mijn vleugels te nemen. 

sabrina-klasbegeleider-1-2

Persoonlijk ben ik mijn hart verloren in het prachtige Zuid-Afrika. Ik deed er vrijwilligerswerk waarbij ondersteunen in het onderwijs een centrale rol speelde, met als kers op de taart iedere dag omgeven te worden door de zon en een prachtige natuur! 

Na enige tijd leerde ik er mijn man kennen en na de geboorte van ons zoontje Oliver, maakten we een bewuste keuze om naar België te verhuizen. Onderwijs, ziekenzorg en toekomst is iets wat niet zo vanzelfsprekend is in het aantrekkelijke Zuid-Afrika. Het was een fantastische tijd met enorm veel levenservaring die me heeft gevormd tot de persoon die ik nu ben. 

Een nieuw hoofdstuk gaat van start. Via rust brengen, positieve bevestiging, levend leren en een hoge aandacht voor het welbevinden nemen we de kinderen van klas 1-2 mee naar een nieuw - spannend - uitdagend en enthousiast avontuur! 

inne-klasbegeleider-3-4

Inne

Ik ben Inne, begeleider in klas 3-4.
Ik ben allereerst altijd bezig geweest met jonge kinderen: van leidster bij de Chiro tot leerkracht in het secundair onderwijs en nog steeds als kookouder op klein Chirokamp en begeleidster Kinder- en Jeugdjury.

Daarenboven ben ik mama van drie kinderen, wat voor een gezellige drukte zorgt bij ons thuis. Ik ben een echt leesbeest: verhalende boeken, maar ook informatieve boeken kunnen mij zeker boeien. Daarnaast bak ik graag, het liefst met onze kinderen. En opeten natuurlijk ook! Als laatste ben ik graag creatief bezig: breien, naaien en muziek maken.

Binnen de Kasteeltuin voel je meteen de warmte die er heerst. Er wordt een stevige basis geboden aan de kinderen, van waaruit ze verkennend op zoek kunnen naar hun eigen talenten en deze verder ontwikkelen. Dat vind ik een grote meerwaarde van de school; dat de kinderen een veilige haven aangeboden wordt, waar ze zich thuis voelen en zichzelf mogen zijn. Een kind dat zich goed voelt en erkend wordt door het team zal ook makkelijker aangeven waar het nood aan heeft. En dan ben ik zeker blij dat ik deel mag uitmaken van een team dat er ook is om aan de vragen van de kinderen en de ouders te beantwoorden.

Ik geloof rotsvast dat elk kind een talent heeft. Dat talent naar boven laten komen is een opdracht waar ik mij graag ten volle voor inzet. Dat kinderen het gevoel hebben dat ze iets mogen komen vertellen of zeggen en hen beluisteren.
Kortom: er zijn voor de kinderen en iedereen die betrokken is op onze school.

Mieke

Ik ben Mieke (begeleider in klas 5-6) en stel mezelf heel graag even aan jullie voor.  Meer dan 25 jaar geleden kwam ik als kersvers afgestudeerd leerkracht vol goede moed in het onderwijs terecht. Ik doorliep verschillende scholen en leerjaren en was ook een aantal jaar zorgcoördinator. Aan kinderen heb ik mijn hart verpand.  

Een 5-tal jaar geleden trok ik naar bezoekerscentrum Duinpanne in De Panne waar ik aan de slag ging als educatief medewerker. Natuur en milieu liggen me dan ook zeer nauw aan het hart. 

mieke-klasbegeleider-5-6

De volledige Kasteeltuin kwam eind juni 2023 bij ons op bezoek en ik werd meteen geraakt door de warmte, het enthousiasme en de ongedwongen sfeer die de hele groep uitstraalde. Toen de vacature voor de begeleider in juli verscheen, heb ik dan ook geen moment getwijfeld om te solliciteren. En driewerf hoera: ik mocht starten op 1 september 23! 

Wat ben ik verder nog?  
* mama (van Jarno en Florian die ondertussen al het huis uit zijn) 
* oma (van een schattige tweeling Juul en Médard) 
* amazone (mijn dressuurpaard heet Hassante) 
* boekenwurm (verslaafd aan detectiveromans, thrillers en kindervoorleesboeken) 
* actrice (bij Kunst en Vreugd Hooglede) 
* keramiste (heel blij met mijn oude maar degelijke oven en draaischijf) 
* marathonloopster (tot Corona stokken in de wielen stak en ik mijn trainingen opgaf) 
* en nu vooral heel nieuwsgierig en benieuwd naar het nieuwe schooljaar… 

Ik hoop hier veel fijne momenten te beleven, nieuwe mensen te ontmoeten en je kind te helpen groeien in zijn of haar talenten. Aarzel zeker niet om binnen te springen in onze klas of om mij te contacteren. Want school maken we met zijn allen samen!  

elien-administratie-ondersteuning

Elien

Ik ben Elien.

Ik geef de lessen sport op onze school. Ik geef ook ondersteuning in de klassen van het lager.

In de Kasteeltuin hoop ik mijn passie voor sport met iedereen te delen. Zelf sporten en anderen zien sporten geeft mij energie. Het is mijn doel om de kinderen sport als plezier te laten ervaren, hen laten kennismaken met heel wat verschillende sporttakken, hen uit te dagen om nieuwe dingen uit te proberen, hen in zichzelf te leren geloven en hen te motiveren om hun grenzen te verleggen.

Als ondersteuner in de klas ga ik samen met het team en de kinderen op zoek naar de kracht van elk kind. Ik vind het belangrijk dat ze zichzelf leren kennen en zichzelf kunnen zijn. Ik hoop hen te leren dankbaar en trots zijn op alles wat ze kunnen, kennen, willen en durven.

Jeffrey


Ik ben Jeffrey, sportbegeleider van onze school. Al sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door sport en bewegen. Ik heb dan ook al vele sporten beoefend o.a voetbal, tennis, diepzeeduiken, skateboarden en kickboksen.

Sporten is voor mij altijd een uitlaatklep geweest en heeft ook mijn persoonlijkheid gevormd en versterkt. Van een verlegen, eerder stille  jongen/tiener tot een enthousiaste, spontane sociale volwassene.

Met mijn jarenlange ervaring als leerlingenbegeleider wil ik vooral een luisterend oor zijn voor de kinderen. We gaan samen op zoek gaan naar oplossingen tijdens moeilijke momentjes doorheen hun socio-emotionele ontwikkeling. 

jeffrey-sportbegeleider-ondersteuning

Tijdens de sport- en bewegingsmomenten laat ik de kinderen op een leuke en creatieve manier kennis maken met verschillende sporten en bewegingsactiviteiten. We gaan samen op zoek naar de (sportieve) talenten van elk kind. Geen focus op prestatie, maar sporten en bewegen als plezier, ontspanning en een sociaal gebeuren.

In mijn persoonlijk leven ben ik de fiere papa van Oskar (2019) en Kamilla (2022) en hebben we ook een hondje en een katje, een gezellige drukte thuis.

We maken graag fietstochtjes met ons gezin en je kan ons in het weekend vaak terugvinden in een hippe koffiebar.

maite-muzische-ondersteuning

Maité


Hoi! Ik ben Maité, de muzische begeleider van het lager. 

In mijn lessen staan de freinettechnieken centraal. We gaan aan de slag met druktechnieken, handwerk, illustreren van vrije teksten, dansexpressie, muziek... Door te spelen met verschillende materialen en technieken vinden we manieren om onze creativiteit te uiten.

Atelierwerking is ook een van de freinettechnieken waar ik mijn schouders onder zet. Ouders, begeleiders, vrienden... organiseren workshops waar de leerlingen zich voor kunnen inschrijven. Door leerlingen van verschillende leeftijden samen te brengen, creëren we een omgeving waarin samen leren en groeien centraal staan. 

Naast mijn rol als muzische begeleider, geef ik ook Franse les aan de zesdes en bied ik ondersteuning in de eerste graad. Ik kijk ernaar uit om samen met jullie te experimenteren, te leren en vooral veel plezier te beleven.

Tot snel in de klas!

Cindy

Hallo, ik ben Cindy en verwelkom als eerste jullie zoon of dochter op school.

Ik vind het heel belangrijk dat de kinderen zich niet vervelen in de opvang. Zo doe ik regelmatig leuke knutsel-activiteiten, spelletjes, … met hen. Zo blijft het voor je kind aangenaam en leerrijk om wat langer op school te blijven en kunnen ze zich ontspannen en leren op een zinvolle manier hun vrije tijd in te vullen. Goed zorg dragen voor zichzelf is enorm belangrijk.

cindy-kinderverzorgster-opvang

Naast de opvang ondersteun ik de begeleiders waar nodig: in de klas, bij een uitstap of een activiteit. Ik help graag iedereen overal waar ik kan, want ‘Veel handen maken namelijk licht werk!‘ :-).
Ik sluit graag af met de woorden die ik gebruik tegen jullie kinderen na de opvang:
‘Rust goed uit. Tot morgen. Doeeii.’

hadewych-zoco-ondersteuning

Hadewych

Ik ben Hadewych, zorgcoörindator in De Kasteeltuin.

Vanuit deze functie wil ik de kinderen ruimte geven om op hun tempo en binnen hun mogelijkheden te groeien.

Door een sterker zelfvertrouwen en een stevige portie veerkracht uit te bouwen leren ze meer bij over de materie of vaardigheden waar ze minder goed in zijn.
Ervaringsgericht, met vallen en opstaan, maar ook richten op kennis die belangrijk is, om met een goed gevulde rugzak verder op pad te kunnen.

Naast werken op leerkrachten- en leerlingenniveau, werk ik heel graag op schoolniveau.
Administratie, afspraken en overlegmomenten plannen en coördineren tussen de verschillende partijen waar een school mee te maken krijgt, zie ik als een boeiend onderdeel van mijn opdracht.

Peter

Mijn naam is Peter. Als coördinator van de school ben ik vooral trots op de kinderen en het schoolteam.
Zelf probeer ik zoveel mogelijk in te zetten op de talenten van de kinderen, begeleiders, ouders en alle mensen die betrokken zijn bij de school, om op die manier iedereen te zien openbloeien en zich een bouwsteen van het geheel te laten voelen. Het ervaringsgericht onderwijs van Freinet spreekt me heel erg aan vanwege de grote leervordering en omdat de eigenheid van het kind behouden wordt.

peter-coordinator
>